ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ

Λίμνες

Βόλβη – Κορώνεια 

Η λίμνη Βόλβη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα και απέχει μόλις 10 λεπτά από τη Villa Riviera. Παρακολούθηση πτηνών, φωτογράφηση πουλιών, windsurfing, κανό, kitesurfing, ιππασία, ποδηλασία και πεζοπορία συνιστώνται στη λίμνη Volvi. Η λίμνη Κορώνια είναι πολύ δημοφιλής για την παρατήρηση πουλιών και τη φωτογράφηση των πουλιών.

Μαζί με τη λίμνη Βόλβη, η λίμνη Κορώνεια ήταν κάποτε μέρος μιας ενωμένης λίμνης μέσα στην περιοχή της Μυγδονίας. Σήμερα η φυσιογνωμία τους είναι τελείως διαφορετική. Όχι βαθιά και με χαμηλό επίπεδο οξυγόνου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η λίμνη Κορώνεια, βαθιά και με περισσότερο οξυγόνο είναι η λίμνη Βόλβη.

Δύο αξιοσημείωτα δάση βρίσκονται στην περιοχή. Το δάσος της Ρεντίνας στις πλευρές του ποταμού Ρίου, γνωστό ως Μακεδονική Τέμπη, και το δάσος της Απολλωνίας, στο πλάι της λίμνης Βόλβη.

Στην περιοχή πλάτους της λίμνης έχουν καταγραφεί 336 είδη φυτών. 13 από αυτούς θεωρούνται εξαιρετικά πίσω. Ανάμεσα στις δύο λίμνες, η Βόλβη και η Κορωνέα είναι δύο τεράστια πολυετή πλατάνια. Προσφέρουν μεγάλο αριθμό φωλιών για τα πουλιά και έχουν χαρακτηριστεί ως φυσικά μνημεία.

Έχουν επίσης καταγραφεί 24 είδη ψαριών που ζουν στη λίμνη Βόλβη. 19 είδη αμφιβίων, 34 είδη θηλαστικών και πάνω από 300 είδη πουλιών. Η Λίμνη Βόλβη θεωρείται ως στάση για πολλά αποδημητικά πουλιά και ένα μέρος για να περάσετε το χειμώνα και αναπαραγωγή για κάποιους άλλους. Τα Μακεδονικά Τέμπη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό πέρασμα για τα αρπακτικά είδη.

Για περιηγήσεις στο Εθνικό Πάρκο Κορώνειας – Βόλβης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διαχειριστική Αρχή Κορώνεια – Βόλβης εδώ: www.foreaskv.gr

www.strymonikos.net

Κερκίνη

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα είναι η λίμνη Κερκίνη. Ο μοναδικός του υγρότοπος έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός σύμφωνα με τη Σύμβαση Ramsar. Είναι ένας από τους δέκα υγροβιότοπους της Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας.

Οι παραποτάμιες φυτείες που αποτελούνται από παραποτάμια δάση αγριολούλουδων, τα αιωρούμενα νούφαρα που επεκτείνονται σε επιφάνεια χιλιάδων εκταρίων, η μεγάλη ποικιλία των ψαριών, τα βουβάλια που κολυμπούν στο ήρεμο νερό της λίμνης και οι μεγάλες ορεινές περιοχές Μπέλες και Κρούσια δίνουν μια μοναδική χάρη σε αυτή τη γη.

Η λίμνη προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παρακολούθηση των πτηνών. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για φυσική παρακολούθηση περίπου 300 σπάνιων και προστατευμένων ειδών πουλιών που ζουν και φωλιάζουν εδώ. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί επιστήμονες και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο μας επισκέπτονται κάθε χρόνο για την έρευνά τους.

http://kerkini.gr/eng/

Από τη Villa Riviera στη Λίμνη Βόλβη

Από τη Villa Riviera στη Λίμνη Βόλβη

Από τη Villa Riviera στη Λίμνη Κορώνεια

Από τη Villa Riviera στη Λίμνη Κορώνεια

Από τη Villa Riviera στη Λίμνη Κερκίνη

Από τη Villa Riviera στη Λίμνη Κερκίνη
Λίμνη Βόλβη - Λίμνη Κορώνεια Βίντεο
Λίμνη Βόλβη - Λίμνη Κορώνεια Βίντεο