ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ

Ποταμός Αγγίτης & Σπήλαιο

Όταν βρεθείτε στην περιοχή της Δράμας, αξίζει να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Αγγίτη. Βρίσκεται ΒΑ της Δράμας, κοντά στο Προσοτσάνι, στους νότιους πρόποδες του βουνού Φαλακρού. Εκεί πηγάζει ο καταψυγμένος ποταμός Αγγίτης από τα βάθη του βουνού. Είναι το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα που το διατρέχει ένας ποταμός, ο Αγγίτης!

Το σπήλαιο είναι ένας επιμήκης φυσικός σωλήνας. Είναι σχεδόν το μόνο αποχετευτικό μονοπάτι για τα νερά που συλλέγονται στην κλειστή λεκάνη του Κάτω Νευροκοπίου. Ο μεγάλος θάλαμος που ανακαλύφθηκε φτάνει τα 500 μέτρα. Η οροφή του είναι γεμάτη σταλακτίτες, μερικοί από τους οποίους έχουν διάμετρο 2μ. και αγγίζουν την επιφάνεια του νερού. Τα χρώματα τους είναι εκπληκτικά, λόγω της ύπαρξης ορυκτών όπως το μαγγάνιο, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.

Σήμερα έχουν διερευνηθεί 8,5 χιλιόμετρα και μόνο τα 2,5 είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες. Μπορείτε να μπείτε στο σπήλαιο από την τεχνητή είσοδο που έχει ανοίξει και να περπατήσετε για 500 μέτρα. Σταλακτίτες διαφόρων μορφών, μεγεθών και χρωμάτων διακοσμούν τη σπηλιά. Όσον αφορά στα σταλαγμίτες, ο αριθμός τους είναι πολύ περιορισμένος λόγω της συνεχούς ροής του ποταμού … http://www.visitgreece.gr/en/nature/caves/aggitis_cave

Από τη Villa Riviera στο Σπήλαιο του Αγγίτη

Από τη Villa Riviera στο Σπήλαιο Αγγίτη

To Σπήλαιο του Αγγίτη