ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ

Αμφίπολη

Η Αμφίπολη είναι γνωστή, αρχαία ελληνική πόλις (πόλη), και μετέπειτα μια ρωμαϊκή πόλη, της οποίας τα εντυπωσιακά λείψανα μπορούν ακόμα να γίνουν αντιληπτά.

Είναι διάσημη στην ιστορία για διάφορα γεγονότα. Εδώ πραγματοποιήθηκε η μάχη μεταξύ των Σπαρτιατών και των Αθηναίων το 422 π.Χ. Επίσης είναι ο τόπος όπου ο Μέγας Αλέξανδρος προετοίμαζε εκστρατείες που οδηγούσαν στην εισβολή του στην Ασία. Οι τρεις καλύτεροι ναύαρχοι του Αλεξάνδρου, Νεάρχας, Ανδροσένεσ και Λαομέντον, κατοικούσαν στην πόλη αυτή. Τέλος είναι ο τόπος όπου, μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου, η σύζυγός του Ροξάνη και ο μικρός γιος τους Αλέξανδρος IV εξορίστηκαν και αργότερα δολοφονήθηκαν.

Οι ανασκαφές στην πόλη και γύρω από αυτήν έχουν αποκαλύψει σημαντικά κτίρια, αρχαία τείχη και τάφους. Τα ευρήματα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφιπόλεως. Στο κοντινό τεράστιο ταφικό κάστρο του Καστά αποκαλύφθηκε πρόσφατα ένας σημαντικός αρχαίος μακεδονικός τάφος. Το μοναδικό και όμορφο μνημείο “Λιοντάρι της Αμφιπόλεως” βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αμφίπολη.

https://en.wikipedia.org/wiki/Amphipolis

Από τη Villa Riviera στην Αμφίπολη

Από τη Villa Riviera στην Αμφίπολη